Een aantal blogs heeft er in het verleden al over bericht (oa. Christiaan Ralf, Kishida Days, Prepidemic, The Urban Gent) maar met het lente seizoen in aantocht naar onze mening nu pas relevant om naar uit te kijken: de velvet slipper. Steeds vaker worden dit van origine binnenshuis gedragen schoeisel ook buiten op straat gezien. Hoewel wij persoonlijk vaak van mening zijn dat je kledingstukken moet gebruiken waarvoor ze gemaakt en bedoeld zijn, in dit geval voor de openhaard met een stokoude single malt whiskey en een dikke sigaar, kan hier van afwijken soms een positief effect hebben.

Van het dragen van velvet slippers buiten de deur gaat een dapper statement uit. Het laat zien dat je weet wat er door echte heren gedragen wordt, maar dat je niet bang bent om traditionele conventies naast je neer te leggen en durft te vernieuwen. Het gaat ons persoonlijk te ver om ze onder een klassiek pak te dragen, maar onder een meer casual outfit kunnen deze handgemaakte slippers bij de juiste persoon en omstandigheden erg goed uitpakken. Een aantal voorbeelden ziet u hieronder. Early adopter van deze look is, hoe kan het ook anders, Kanye West. In de straten van Parijs en veel steden in Italie was echter al meer van dit soort dappere heren te bekennen.

 

via dress like kanye westVia Kishida DaysVia Kishida DaysVia Christiaan RalfVia Upscale HypeVia Kishidadays

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stubbs & Wootton is van oudsher een van de bekendste makers van deze handgemaakte slippers. Ze zijn er in enorm veel uitvoeringen, zowel qua materiaal, lining en borduursel. Naar goede traditie kunt u opteren voor de op maat gemaakte slippers met uw eigen handgeborduurde initialen. Wij zijn echter vooral gecharmeerd van exemplaren met doodskoppen, omdat deze het statement wat de drager ermee maakt nog eens extra benadrukt. Barker Black Ltd. levert wat ons betreft de mooiste, zoals u kunt zien onze vorige post over de Engelse Cordwainers, maar er zijn ook wat ‘budget’ alternatieven beschikbaar, zoals die van Del Toro.

 

Stubbs & WoottonStubbs & WoottonDel ToroJimmy Choo - Porno PaislyDel Toro