Vanità – Modern Tailers by Selectionneurs.comOp de Denneweg in Den Haag zit sinds December 2009 een nieuwe bestemming voor iedereen die van maatwerk en iets bijzonders houdt. Op nummer 75 hebben namelijk twee jonge heren hun intrek genomen: Mike & Alexander, modern tailors.

Vanità – modern tailors is wat de naam al doet vermoeden: een moderne kleermakerij voor de man. Ze bieden hier een groot scala aan mogelijkheden voor wat betreft hun maatwerk. Zowel qua verschillende soorten kledingstukken, van traditionele Engelse two-piece pakken tot varsity jackets, als qua gebruikte stoffen, van het fijnste cashmier tot aan raw denim. Men kan hier voor een complete garderobe slagen.

Het verhaal begon toen ze elkaar troffen op het voor de liefhebbers welbekende Stijlforum. Alexander was destijds officieus maathemd leverancier en Mike werkte voor Nieuwenhuis Shirtmakers en voerde een eigen collectie met pochets. Beiden hadden echter stiekem de ambitie om zelf de sprong in het diepe te wagen. Aangemoedigd door elkaars enthousiasme besloten ze ervoor te gaan. The rest is history.

Vanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.com Vanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità bestaat bij de gratie dat er nog maar weinig tailors zijn die met eerlijke en traditioneel gefabriceerde producten werken, los van de door ons aller zo gewaardeerde Napolitaanse grootmeesters als Isaia, Cesare Attolini, Brioni en Kiton bijvoorbeeld en hun Engelse gelijken. De man die niet gelijk een veelvoud van 1000 Euro’s wil besteden aan een enkel pak, moest zich in de afgelopen decennia al snel wenden tot het betere plakwerk. Bovendien weet je dan vaak niet wat voor een kwaliteit doek er dan vervolgens gebruikt wordt (de vaak gecommuniceerde ‘super’-gradaties zeggen helemaal niets over de kwaliteit van het garen, enkel hoe fijn deze is gesponnen). Nu zijn daar echter gelukkig de moderne kleermakers van Vanita.

Vanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.com

Vanità – Modern Tailors werken met de allerbeste weverijen en een authentiek Engels atelier vervaardigt het uiteindelijke product, gebruikmakend van traditionele meest hoogwaardige technieken. Geen plakwerk, maar voor bijvoorbeeld de pakken, jasjes en broeken gewoon standaard een full canvas binnenwerk. Dit, gecombineerd met de kwaliteitsstoffen van bijvoorbeeld Holland&Sherry, Dormueil of Zegna, leidt tot een eindproduct dat zich kan meten met het allerbeste elders verkrijgbaar, alleen dan wel voor een eerlijke prijs.

Deze klassieke maakwijze zorgt ervoor dat iedere man ongeacht zijn bouw er beter uit gaat zien en wellicht nog belangrijker, zich daardoor ook beter gaat voelen. Want dat is volgens Alexander toch wel één van de geneugten in zijn vak: mensen er beter uit laten zien, zodat zij zich beter voelen en dat positieve ook gaan uitdragen.

Vanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.comVanità – Modern Tailers, by Selectionneurs.com

Allebei de heren beschikken over een bijzonder grote dosis kennis op het gebied van classic menswear, maar staan altijd open voor vernieuwing. Dit resulteert zo nu en dan in een aantal ongewone items. Zo worden ze bijvoorbeeld buitengewoon enthousiast van moderne denimvarianten op de klassieke en bijzonder stijlvolle polo-camicia. Voor een moderne interpretatie van een hunter jacket draaien zij hun hand ook niet om. Een ander mooi voorbeeld van een moderniteit in tailoring is het feit dat ze een gelimiteerde serie op maat gemaakte varsity jackets hebben laten vervaardigen, wat mooi aansloot op het feit dat Mikey recentelijk met trots één van zijn laatste bijzondere projecten heeft mogen presenteren: de Nederlandse vertaling van het hier reeds eerder aangehaalde boekwerk met cultstatus: ‘Take Ivy’.

Bovenstaande illustreert mooi hoe creatief deze jonge kleermakers kunnen zijn en wat er zoal tot de mogelijkheden kan behoren als u bij Vanità binnenstapt om uw garderobe op één van de leukste manieren aan te vullen. Beide heren zijn zoals gezegd modern tailors, wat onder andere betekent dat zij ook actief zijn op het digitale kanaal. Zo onderhouden ze bijvoorbeeld hun eigen website en blog, waar zij u op de hoogte houden van hun actualiteiten.

Vanità – Modern Tailors

Denneweg 75
2514 CE Den Haag
070 – 360 93 94
info@vanita.nl

Maandag: Gesloten, enkel op afspraak

Dinsdag: 11:00 – 18:00 uur

Woensdag: 11:00 – 18:00 uur

Donderdag: 11:00 – 18:00 uur

Vrijdag: 11:00 – 18:00 uur

Zaterdag: 11:00 – 17:30 uur

Zondag: Gesloten, enkel op afspraak

www.vanita.nl
blog.vanita.nl