Waneer u in Den Haag op weg bent naar de twee hier eerder gepresenteerde winkels op de Denneweg, Vanitá en White, ligt er in het verlengde hiervan een winkel die ook de moeite van het bezoeken meer dan waard is: Senso Fashion

Zoals de naam al doet vermoeden vormt het stijlvolste land op aarde hier ook de voornaamste bron van inspiratie voor de collectie die eigenaar Egbert Zwier hier met gepaste trots presenteert. In zijn shop aan de Vos in Tuinstraat heeft Egbert sinds 2001 zijn domein op nummer 7 met veel gevoel, passie en liefde gecreëerd en hoopt zo zijn klanten in een ontspannen sfeer te kunnen voorzien van het mooiste dat er te krijgen is op het gebied van menswear. De collectie is het best te omschrijven als een Italiaanse interpretatie van de preppy look. Zijn collectie is een vrije interpretatie van het modeminnende straatbeeld wat men bijvoorbeeld in Milaan aantreft, maar wat tegelijkertijd geschikt is voor het wat pragmatischer ingestelde Nederland. Toch ligt Egbert’s motto wat dat betreft iets dichter bij de Italiaanse benadering: “Succes hebben is succes uitstralen”.

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.comBovendien is Egbert dermate enthousiast over zijn winkel en de items die hij verkoopt dat de bezoekers van zijn winkel er graag blijven hangen om er met hem over te praten. Dat zijn enthousiasme aanstekelijk is blijkt wel uit het feit dat zelfs mensen die al geruime tijd geen pakken meer hoefden te dragen, dat vervolgens dus ook niet deden, nu toch weer zijn pakken zijn gaan dragen omdat ze het gewoon zo ontzettend mooi vinden. Dat is precies waar Egbert zijn voldoening uit haalt. Liefde voor het vak, liefde voor de kleding, en dat kunnen delen met gelijkgestemden.

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.com

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.comSenso (Den Haag) by Selectionneurs.com

Duidelijk wordt al snel dat Evert een groot modeliefhebber is, maar zijn achtergrond maakt nog eens extra duidelijk hoe zeer dit het geval is. Voordat Senso is ontstaan is Egbert namelijk al ruim 12 jaar als modefotograaf actief geweest voor allerlei grote namen in de modegerelateerde literatuur. Dit doet hij nu als secundaire activiteit nog steeds naast de shop, niet onverdienstelijk mogen we wel stellen. Zo is zijn talent ook niet onopgemerkt gebleven bij RTL, dat hem gevraagd heeft mee te werken aan een nieuw lifestyle programma dat volgend seizoen zal verschijnen.

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.com

Als ingrediënten voor zijn gevorderde stijloefening gebruikt Egbert kwaliteitsproducten van bekende namen zoals Corneliani Trend, Moncler, Trussardi Tru, Tombolini en Fratelli Rossetti. Wat minder bekend maar zowel bij ons als bij Egbert zeker een persoonlijke favoriet: de shirts van Xacus. Prachtige (gewassen) doeken van de fijnste katoensoorten, met hele mooie boorden en knopen. Met prijzen van rond de 120 Euro ook nog eens zeer goed geprijsd. Bovendien biedt Senso ook het made-to-measure programma van deze shirt makers aan: My Concept by Xacus, waar onder andere met de mooie stoffen van Thomas Mason wordt gewerkt.

Voor wat betreft de pakken en jasjes werkt Egbert graag met de items van Fugato. Dit Italiaanse familiebedrijf maakt sinds 1974 ontzettend mooie producten volgens de juiste tradities, wat resulteert in een prachtige collectie pakken voor elke gelegenheid, aangevuld met zeer fraaie en wat sportievere jasjes. Deze jasjes zijn voor de Italiaanse versie van de preppy look perfect te combineren met een chino van Siviglia, nog zo’n persoonlijke favoriet die wat minder bekend is bij het grote publiek (onterecht!). Super pasvorm, lekker slank en een smalle voetwijdte, in eigentijdse wassingen en bijzondere afwerking. Veel beter dan dit wordt het niet als het op chinos aankomt en ze kunnen de vergelijking met Incotex Red en PT01 dan ook met gemak aan.

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.com

Bovendien verkoopt Senso ook de broeken van Brian Dales, nog zo’n merk dat niet echt bekend is maar enkel topkwaliteit levert, getuige ook de samenwerking die ze bijvoorbeeld hebben met Ralph Lauren. Voor komend winterseizoen verwachten ze bij Senso veel van de jassen van Moorer. Een soort kruising tussen Woolrich en C.P. Company. Deze jassen zijn prachtig afgewerkt, met cashmier op de plaatsen die de huid raakt zodat u er extreem comfortabel bij loopt komende winter. Zeker geen overbodige luxe als deze enigszins op die van afgelopen jaar lijkt, dachten wij zo.

 

 

Senso Fashion

Merken: 313, Brian Dales, Corneliani Trend, Fratelli Rossetti, Fugato, Kenzo, Moncler, Moorer, Richard James Brown, Siviglia, Tombolini (vanaf komend seizoen), Trussardi Tru (vanaf komend seizoen), Xacus

Vos in Tuinstraat 7

2514 BX Den Haag

+31 (0)70 362 3351

info@sensofashion.com

www.sensofashion.com

Openingstijden:

Maandag       Gesloten

Dinsdag          10.00-18.00

Woensdag     10.00-18.00

Donderdag    10.00-18.00

Vrijdag           10.00-20.00

Zaterdag        10.00-18.00

Zondag           12.00-17.00