1 (Amsterdam) by Selectionneurs.comWat ons betreft zonder twijfel de mooiste boutique in de straat, en dan hebben we het over de Cornelis Schuyt in hartje Oud-Zuid. Hier zit sinds een klein jaar de shop 1 (ÉÉN). Een shop die wat ons betreft eigenlijk niet alleen de mooiste is van deze straat, misschien zelfs niet eens één van de mooiste shops in Amsterdam, het is simpelweg een menswear shop met internationale allure.

De inrichting, de labels en de vele iconische items maken dat deze winkel alles in zich heeft voor de meest veeleisende menswear liefhebber die op zoek is naar kwaliteit, exclusiviteit, heritage en craftmanship bij het uitbreiden van zijn garderobe op het gebied van contemporary casual menswear. Bij ÉÉN vind u een collectie van het allerbeste dat met name Engeland en Amerika te bieden hebben op dit gebied en op dit moment.

 

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉÉN is opgericht door Aebe omdat er op zich wel veel goede jeanswinkels zijn, maar weinig jeanswinkels die ook nog eens goede tops aan bieden. Bij Aebe stroomt er trouwens sowieso indigo door zijn aderen, daar zijn vader een bekende is in de jeanswereld. Vervolgens is er naast de tops & bottoms nog een flinke schoenen- en accessoire collectie aan toegevoegd, zodat je voor een compleet outfit terecht kunt bij ÉÉN. Je weet vervolgens zeker dat je nieuwe outfit de kritische blik van elke kenner en liefhebber zal doorstaan, want ze verkopen er simpelweg alleen de labels en items die er toe doen.

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com
1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Om aan te geven wat de collectie van ÉÉN nou zo bijzonder en internationaal maakt hoeven we alleen maar even wat namen te noemen. Bijvoorbeeld de outerwear van Barbour, een merk met een buitengewoon rijke en stijlvolle historie (zie ook onze post From the Coutry to the Catwalk). Levi’s Made & Crafted, dat staat voor het allerbeste dat dit iconische merk te bieden heeft.

Dan hebben we nog Gitman Bros. Vintage, Amerikaanse producent van vreselijk mooie shirts, Red Seal, de premium jeanslijn van Replay, en John Smedley, zo’n beetje de beste knitwear verkrijgbaar vanuit Engeland. Voor de volledigheid noemen we ook nog even de footwear van het bekende Engelse Tricker’s en het Amerikaanse Yuketen. Ten alle tijden betreffen het items die volledig zijn ontworpen naar het huidige modebeeld, zonder compromis op het gebied van de kwaliteit en tradities waar deze labels voor staan.


1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 


1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast deze heritage-labels voert ÉÉN ook andere jongere labels. Denk hierbij aan de swim-trunks (en tops) van Orlebar Brown, die wij al eerder hebben bejubeld, mooie chinos en shirts van Strategic Business Unit, exclusieve Varsity Jackets van House of Billiam en bijvoorbeeld de button-downs van het Amerikaanse shirt-label B.D. Baggies. Vergeten we bijna de footwear van ÉÉN van onze favoriete designers op dit moment: Mark McNarry.

Dat Aebe ook lokaal op zoek gaat naar kwaliteit en design blijkt wel uit het feit dat ook de premium sneakers van Filling Pieces , de extreem stijlvolle tassen van TravelTeq en de NATO-straps van Shakalaka ook bij ÉÉN verkrijgbaar zijn, alle drie recentelijk opgericht in Amsterdam. Komend herfstseizoen worden er trouwens ook nog eens items van het Amerikaanse outdoor-label Penfield (zie wederom de post From the Coutry to the Catwalk)  en items uit de coolste lijn van Gant aan de collectie toegevoegd: Gant Rugger.

 

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

1 (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is echter nog veel meer, maar daarvoor raden we je gewoon aan eens te gaan kijken naar de complete collectie bij ÉÉN. Een collectie die dus zijn gelijke niet kent als het aankomt op contemporary casual menswear van het mooiste soort. Op de website kun je nog meer inspiratie op doen, ook via het mooie lookbook dat is gemaakt.

Curated with great consideration for people in the know, this is number 1.

 

 

ÉÉN

Merken: B.D. Baggies, Barbour, Brogden, Filling Pieces, Filson, Gitman Bros. Vintage, Guild of Holland, Happy Socks, House of Billiam, John Smedley, Levi’s Made & Crafted, Maestro, Mark McNairy, Mauro Grifoni, Mona di Orio, Orlebar Brown, Red Seal, Retrosuperfuture, Riccardo Forconi, ShakalakaStrategic Business Unit, Soho, TravelTeq, Tricker’s, Yuketen.

 

Hours

MONDAYS / Closed

TUESDAY – FRIDAY / 11:00 – 18:30

SATURDAY / 10:00 – 18:00

SUNDAY / 12:00 – 17:00

 

CORNELIS SCHUYTSTRAAT 19

1071 JD AMSTERDAM

+31 20 671 5239

www.1-store.nl

 

© Selectioneurs.com – All images pictured here are property of Selectioneurs.com, unless stated otherwise, and may not be used by third parties without our explicit prior consent