Als de oudste kledingwinkel die nu nog op de P.C. Hooftstraat zit is Hartman en Hartman met recht een begrip te noemen. Liefhebbers weten deze shop nog steeds feilloos te vinden vanwege de  exclusieve collecties die er gevoerd worden, de persoonlijke service en de relaxte winkelsfeer. Een shop die daarom absoluut niet mag ontbreken in onze selectie.


Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.comHartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

John en Vera Hartman begonnen in 1969 hun schoonheids- en kapsalon aan de Prinsengracht en vanaf het begin werd hier al een kleine collectie mode aangeboden. Binnen twee jaar maakten ze echter de volledige switch naar de mode. In dat eerste pand vindt u tegenwoordig trouwens nog steeds een Hartman en Hartman shop, waar ze wat oudere collecties aanbieden. Op het koningsplein bevindt zich inmiddels vestiging nummer vier.

De shop op de P.C. Hooftstraat is wat ons betreft de fijnste. Hier vindt u bijvoorbeeld één van de grootste Stone Island en C.P. Company collecties in Nederland. Stone Island is al vanaf de eerste collectie verkrijgbaar bij Hartman en Hartman, die het merk in deze regio dus mede op de kaart hebben gezet. Dat geeft al aan dat ze bij Hartman en Hartman ijzersterk zijn in het voeren van de juiste namen en items, vaak nog ver voor ze door de massa ontdekt worden.

 

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.comHartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 
 
De nadruk ligt voornamelijk op shabby-chique, wat wordt aangevuld met mooie classics en originals. Zo kun je hier zowel voor exclusives als voor basics terecht. Voor alles geldt dat de kwaliteit, bewerkingen en aandacht voor details een rijke uitstraling moeten geven, gecombineerd met een bepaalde stoerheid danwel nonchalance. Een combinatie die maakt dat de outfits die men hier haalt altijd extreem draagbaar zijn en toch een unieke uitstraling hebben. De klantenkring is dan ook zeer gevarieerd in alle opzichten en valt niet te typeren. Alle stijlen krijgen ze hier over de vloer en met alle stijlen weten ze op gepaste manier om te gaan en te versterken met items uit de shop.

 

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 
 
Wij worden bijvoorbeeld erg gelukkig van praktisch elk item uit de collectie van Fay en Mauro Grifoni. Extreem stijlvol en toch heerlijk subtiel. Die laatste heeft ook erg fraaie slank gesneden cargo pants, eigenlijk een must-have dit seizoen. Chino’s van de minder bekende labels Metrico en San Fransisco zijn aanraders, zeker vanwege de mooie fit en afwerking, net als de jeans van HTC Los Angeles en de (nieuw toegevoegde) veelbelovende labels J. Brand en Purple de Nimes. De fijne knitwear van Zanone en Allude, de mooie casual-shirts van Bevilacqua en Glanshirt en de outerwear & Steve McQueen-collectie van Barbour zijn andere grepen uit de collecties die een rit vanuit het hele land verantwoorden. Now you know where to go.

 

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

Hartman en Hartman (Amsterdam) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Hartman en Hartman

Merken: Stone Island, C.P. Company, Mauro Grifoni, Fay, Zanone, Genti, Allude, HTC, Andrea d’Amico (belts), Bevilacqua, Nicolas & Mark, Numero Dice (tassen/lederwaar), Aqua di Parma, Etro ( shawls), Robert Friedman, Glanshirt, Dyptique (kaarsen), John Varvatos (Converse All Stars), Hogan (schoenen), Fauzian Jounos (vintage schoenen), Barbour, Metrico, San Fransisco, P.J.S. Parajumpers

 

P.C. Hooftstraat 36

1071 BZ Amsterdam

 

020-6761699

www.hartmanenhartman.nl

 

Maandag       13.00 – 18.00

Dinsdag        10.00 – 18.00

Woensdag     10.00 – 18.00

Donderdag    10.00 – 21.00

Vrijdag         10.00 – 18.00

Zaterdag       10.00 – 18.00

Zondag         13.00 – 17.00

 

Grotere kaart weergeven