Bij velen nog onbekend en daardoor onbemind. Geheel onterecht en aan ons absoluut de eer om verandering in deze situatie aan te brengen, want deze recentelijk geopende luxury menswear shop vertegenwoordigt zo’n beetje het beste dat er op dit gebied van Italiaanse bodem te verkrijgen is. Dit alles wordt aan u gepresenteerd in een prachtig pand aan de Verwerstraat in ‘s-Hertogenbosch. De Selectionneurs introduceren u dan ook bij dezen met alle liefde aan SPIGA.

 

Spiga (Den Bosch) by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

Spiga (Den Bosch) by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiga specialiseert zich zoals eerder gezegd dus in het allerbeste verkrijgbaar in de categorie Classic Italian Menswear, en verdiendt absoluut een topnotering in het lijstje met favoriete bestemmingen van de connaisseurs onder ons. De winkel zelf is dan ook vernoemd naar de beroemde winkelstraat in Milaan, Via della Spiga, waar je een groot deel van de bekende namen uit de Italiaanse mode kunt bezoeken. Een selectie van de beste en mooiste menswear-labels zijn nu gelukkig dus ook wat dichter bij huis te vinden, waardoor we weer een kleine besparing kunnen maken op de post ‘Reiskosten: prive-vluchten’.

 

Spiga (Den Bosch) by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch) by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De shop zelf kenmerkt zich door zijn bijna huiselijke inrichting, waarbij de mooiste ruimtes van dit karakteristieke pand met veel zorg zijn aangekleed naar goed Italiaans gebruik, en daardoor een prachtig decor bieden voor de bijzondere collecties die bij SPIGA worden gevoerd.  De aanwezigheid en assistentie van Direttore di Negozio Joep van Nuland, die met zijn kennis en kunde maar vooral ook enthousiasme de ware liefhebber meer dan uitstekend van dienst kan zijn, maakt het plaatje compleet.

 

Spiga (Den Bosch by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

Spiga (Den Bosch by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die wijst u namelijk met liefde op de topstukken uit de RTW-collecties van Canali en Borelli. Wanneer u op zoek bent naar een aanvulling van de garderobe voor smart-casual gelegenheden zal hij u ongetwijfeld attenderen op de mooie Luxury Vintage-items van Borelli, het fijnste cashmier knitwear van Doriani, of bijvoorbeeld de chino’s van Incotex. Voor passend schoeisel volstaan alleen de Goodyear-welted uitvoeringen van het welbekende Santoni. Qua outerwear zijn de exclusieve parka’s van Holubar een mooie aanvulling. Allemaal top-of-the-line binnen het genre. Dan is het ook geen verassing dat de mensen achter deze prachtwinkel reeds jaren actief zijn op dit gebied in het oud-hertogdom Boscoducale (‘s-Hertogenbosch).

De specialiteit van dit huis is echter maatwerk. Van Canali betreft het de Made-to-Measure variant, waarbij bestaande patronen als basis worden genomen en worden aangepast aan het postuur van de beoogde drager. Binnen zijn soort wederom van de buitencategorie. Gepaste presidentiële klederdracht voor Obama en siert dus verder ook elke heer.  Nog specialer echter  is de ‘volledig’  maatwerk-variant van Borelli, waarbij de patronen worden gesneden op basis van het postuur van de drager. Dit leidt daardoor onherroepelijk tot een beter zittend en dus zeer begerenswaardig eindresultaat. Mocht u hier voor opteren, dan is de kans groot dat ze van SPIGA speciaal voor de gelegenheid een kleermaker van Borelli zelf laten overkomen om uw maten op te nemen. Een ontmoeting met een met uitsterven bedreigd ras (zie “Men of the Cloth”) is dus incluus. Wie zichzelf dit genoegen aan doet, kan berusting vinden in het feit dat het nooit veel beter gaat worden dan dit. Een bijzondere ervaring lijkt ons.

 

Spiga (Den Bosch by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch by Selectionneurs.comSpiga (Den Bosch) by Selectionneurs.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al dus een shop voor de liefhebber en dus absoluut een verrijking wat betreft de mooiste independent menswear shops in Nederland. Connaisseurs op het gebied van Italian luxury menswear weten waar ze wezen moeten.

Ciao Milan. Benvenuti al Boscoducale,  questa è la vita della Spiga.

 

 

SPIGA


Merken: Borelli, Luxury Vintage by Borelli, Canali, Doriani, Holubar, Incotex, Roda, Santoni.

Verwerstraat 20
5211 HW   ‘s-Hertogenbosch

+31 (0)73 – 610 35 60
shop@viadellaspiga.nl
www.viadellaspiga.nl

Grotere kaart weergeven
 

© Selectioneurs.com – All images pictured here are property of Selectioneurs.com, unless stated otherwise, and may not be used by third parties without our explicit prior consent.