Wanneer u de Selectionneurs al een tijdje volgt zullen u een aantal zaken niet ontgaan zijn. Wij zijn helemaal weg van knitted ties. Wanneer wij gaan voor een tenue de ville (te weten een pak met das) of voor een chique combinatie, dan is een knitted tie voor ons op het moment vast onderdeel van dat outfit. Wij zijn bovendien helemaal voor de return of the bow tie (ACCESSORIZE The Movement!) en als er een stijlvol Nederlands initiatief op menswear gebied wordt ontplooid, is dat voor ons een reden om hen de aandacht te geven die ze verdienen.

Juist drie zaken leiden onherroepelijk tot het feit dat wij hier met liefde het verhaal van Cravatta Pelliano vertellen. Een nobele club van vier ambitieuze en kleurrijke jonge heren die de afgelopen maanden iets heel moois hebben weten neer te zetten. Hoewel de das jarenlang uit de gratie was geraakt, lijkt hij nu tot ons grote genoegen weer langzaam aan zijn plek terug te vinden daar waar hij hoort: niet verfoeid en verfromfraaid geworpen op de grond, maar sierlijk geknoopt onder ons boord. Specialiteit van het huis: knitted ties.

Met heel veel flair, humor en zo mogelijk nog meer gevoel voor kwaliteit hebben de heren van Cravatta Pelliano ons voorheen tamelijk stijlloze kleine landje proberen te overtuigen van de stylistische toegevoegde waarde van de juiste neckwear…knitwear… nee knitted neckwear. Enfin, voor de groeiende doch bescheiden populatie connaisseurs alhier uiteraard een mooi middel om zich te onderscheiden van hen die niets anders dragen dan alles wat gemeengoed is, de dassen van Pelliano. Geen lef, geen flair.

Die flair wordt gebracht door middel van twee zaken waar wij Nederlanders altijd wel goed in zijn geweest: design en een goede handelsgeest. Op design gebied loopt Nederland al decennia lang voorop, ook in menswear. Denk aan alle designers die ons land rijk is, niet alleen Victor & Rolf maar bijvoorbeeld ook de menswear-designers van Lanvin, Louis Vuitton en J. Crew zijn allemaal uit de Nederlandse klei getrokken. Wat betreft de handelsgeest begrepen de heren maar al te goed waar ze de beste knitted ties vandaan moesten halen. Bij de echte ambachtslieden uit Italie, authentiek handwerk.

Aansprekende namen voor de dassen als Gordon Gekko, Ouwe Baas en Blue Agnelli spreken boekdelen. Deze dassen zijn geen platte dassen, ze vertellen een verhaal. Ze laten in een oogopslag zien dat je begrijpt wat kleding met je doet en voor je doet, je dus volwassen bent in je klederdracht. Dat is menswear.


Speciaal voor de connaisseur die zijn game naar the next level willen brengen, heeft Cravatta Pelliano een niet te versmaden stukje uitgebracht: een knitted bow-tie. Zonder twijfel de accessoire om iedereen buitenspel te zetten op de black-tie events die de komende weken in veelvoud plaatsvinden. Tuurlijk, leuk zo’n afwijkend kleurtje of zo’n eigenwijze poging een das te dragen tijdens zulke gelegenheden, maar dit is toch wel het echte werk. Handwerk.

Juist om onze gezamelijke waardering voor deze selecte bevolkingsgroep te laten blijken, die zowel Cravatte Pelliano als de Selectionneurs met humor, flair en boven al veel genoegen trachten te bedienen mogen wij onder hen een een van die schitterende knitted bow-ties t.w.v. 49,95 EURO en een tie uit de designer-collectie t.w.v. EUR 120 EURO naar keuze verloten! We like?!

De gemeenschappelijke delers die deze selecte bevolkingsgroep kenmerken, die zich zijn inmiddels hopelijk bekend:

Die LIKEN de Selectionneurs & LIKEN Cravatta Pelliano

Check www.cravattapelliano.com voor meer vermakelijke informatie en de rest van de collectie. De cravattas zijn bovendien verkrijgbaar bij onze vrienden van Vanita – modern tailors in Den Haag en bij LokalHeroz te Rotterdam.