Hoewel we langzaam toeleven naar het zomerseizoen, is de weg er naar toe nog lang. Dat is voor een menswear liefhebber geen probleem, die heeft namelijk een garderobe voor iedere tijd van het jaar. U weet inmiddels dat wij gek zijn op outerwear die zijn oorsprong vindt in het Britse buitenleven, en het oer-Britse Lavenham vormt daar dus zeker geen uitzondering op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze begonnen ooit met het produceren van de quilted jackets and horse rugs volgens hun eigen filosofie: zoveel mogelijk gesourced in het land zelf. Daar houden ze nu nog steeds aan vast. Vandaar dat ze nog steeds synoniem staan voor kwaliteit. Naast kwaliteit is er inmiddels een andere factor het bedrijf en de collectie binnengeslopen, namelijk het modische aspect. Hoewel ze gelukkig vasthouden aan de traditie van kwaliteit, zijn ze nu dus ook qua styling heel erg bij de tijd. It shows. De Spring/Summer 2012 collectie is dan ook erg fijntjes. Zo’n quilted nylon jack hebben we reeds in ons bezit, maar zo’n waistcoat can ons enorm bekoren. Of wat dacht u van die worker shirts, een quilted sports coat of misschien zelfs een quilted tie?! Een quilted oxford stripe?! Preppy Galore!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavenham is onder andere verkrijgbaar bij Spoiled in Amsterdam. Ze worden in de Benelux vertegenwoordigd door niemand minder dan onze vrienden van Style Syndicate. Het kan bijna niet anders dan dat zij het druk gaan krijgen de komende seizoenen, want we hebben inmiddels een sneakpeak gehad van het komende winterseizoen en kunnen bevestigen dat het vanaf nu alleen maar lekkerder gaat worden. De onderstaande items komen uit de zomercollectie maar geven vast een gepaste warm-up.