De ware cyclisten onder u zijn er waarschijnlijk al veel langer mee bekend, het bedrijf betaat immers sinds 1866 en is de grote naam op het gebied van leerwerk bedoeld voor op of aan de fiets. Stiekem heeft iedereen wel eens zo’n prachtig zadel gezien met dat mooie metalen (of echt bronzen) plaatje achter op, of van die prachtige dikke lederen handle bar straps. We hebben het dan natuurlijk over Brooks.

 

Naast de talloze schitterende accessoires voor u of uw vintage straatracer (of fixie), hebben ze nu in samenwerking met de befaamde Engelse tailor Timothy Everest ook een schitterende Criterion Cycling Jacket ontwikkeld in de JOHN BOULTBEE-line (vernoemd naar de oprichter). Deze is echter veel te mooi (en veel te duur!) om enkel op de fiets te dragen wat ons betreft. Vol met handige features voor de veeleisende jonge goden die gebruik maken van het bekende en geliefde vervoersmiddel, maar bovendien gemaakt van ‘Ventile Cotton’, een speciale lichtgewicht en waterdichte stof, en gevoerd met authentiek tweed van de bekende Fox Brothers. Hoe sartoriaal wil je je cycling gear hebben? Beter dan dit gaat het volgens ons niet snel worden.