U weet het inmiddels al lang, wij durven eerlijk toe te geven de Heer Kelder te zien als een van onze profeten wat betreft smaak, traditie en etiquetten. Zijn programma’s kijken wij altijd met bijzonder veel plezier. Zo ook weer in het geval van de meest recente serie: Het Snelle Geld. Een programma over 25 jaar kapitalisme in Nederland, vanaf 1987 tot nu, en met zo nu en dan een vermakelijk uitstapje. Een groot feest der herkenning en erkenning. De meest invloedrijke figuren, trends en ontwikkelingen op dit gebied passeren de revue. Wat de tweede aflevering bijzonder maakt is dat hier toch echt naar boven komt wat wij ons al een tijdje beseften.

Want de Heer Oger verdiend absoluut de credits voor het (in geografische zin) bereikbaar maken van het mooiste op het gebied van menswear dat uit Italie komt, maar er is eigenlijk maar een persoon die heeft gezorgd voor een bredere acceptatie van de bekende Italiaanse klederdracht in ons nuchtere en tot dan toe redelijk sobere kikkerlandje. Daarom mag dit stukje erkenning wat dat betreft absoluut niet ontbreken in onze TV SELECTION.

 

 
En omdat Het Snelle Geld een programma is over snelle jongens met weinig tijd, hebben ze ook korte compilaties van 5 minuten van iedere aflevering. Kijk voor meer afleveringen op de website van Het Snelle Geld en het VPRO YouTube-kanaal. Iedere donderdag om 22.15 uur te zien bij de VPRO.