Selectionneurs for Connaisseurs

Ons doel is het selecteren van het meest relevante nieuws en interessante achtergrondinformatie over de allermooiste menswear. Zo hoeft u zich nooit meer af te vragen wat u nou precies zou kunnen dragen en waarom.

Bovendien hoeft u zich nooit meer af te vragen waar u hiervoor terecht kunt, want hier presenteren wij u ook een selectie van de allerbeste independent menswear shops die ons land rijk is. Want zeg nou zelf, die zijn toch veel interessanter dan al die massale ketens die onze winkelstraten steeds meer domineren? Een deel van onze missie is dan ook de instandhouding van gilde van de onafhankelijke winkeliers, wat wij proberen door hen een passend podium te geven op onze website en ze bij te staan waar we kunnen.

Trying to bring you the latest, the most stylish and the most relevant information concerning menswear and independent menswear shops. Everything selected from the point of view of a connaisseur.

Enjoy!

Contact:
info@selectionneurs.com

 

 

 

Voor shops, brands, mediapartners en andere bedrijven:

Wij staan altijd open voor verzoeken om samen met u te kijken naar wat wij eventueel voor elkaar kunnen betekenen. Onze creatieve input, ervaringen in online marketing en concept-ontwikkeling zouden wij graag met u willen delen. Wij leveren bovendien complete websites op, eventueel inclusief content & fotografie, en kunnen u bijvoorbeeld bijstaan op het gebied van Social Media. Indien u hier behoefte aan zou hebben, schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Contact:
Aron@selectionneurs.com

 

 

 

Face-off

Wie zijn wij en wat houdt ons bezig? Time to meet…

 

De Selectionneurs

 

Aron Lewis

Afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in Retail Marketing. Opgegroeid met mode-retail als officieus vijfde familielid. Is hier dan ook al tijden in actief, zowel met praktijk als theorie. Houdt zich voor Selectionneurs voornamelijk bezig met de creatieve kant van het verhaal. Het achterliggende marketing-concept, de content en speciale (gezamelijke) projecten komen voor het grootste gedeelte van zijn hand. Levert daarnaast ook graag dit soort bijdragen aan andere organisaties en initiatieven. Houdt van de kracht van samenwerkingen, ziet altijd mogelijkheden en voorziet graag van input.

Follow on Twitter & Connect on LinkedIn

 

Jeroen Janssen

Zijn alias ‘Retail Junk‘ spreekt boekdelen. Verslaafd aan mode-retail en is hier ook al jaren in actief. Kent de winkelvloer als geen ander en richt zich de laatste tijd met name op online marketing. Daarin schuilt ook zijn grootste bijdrage voor Selectionneurs en hij staat bovendien ook andere bedrijven bij op dit gebied. Is een schoolvoorbeeld van een hedendaagse autodidact, essentieel in deze dynamische tijd. Maakt zich dingen zeer snel eigen en doet daar met veel energie en enthousiasme zichzelf en anderen voordeel mee, onder andere via Jerjan.

Follow on Twitter & Connect on LinkedIn

 

 

 

Our Contributors: Connaisseurs par excellence

 

Dirk Jan van Deursen

Dirk Jan van Deursen, alias “Sirdjsnaps”. Partime student, fulltime stijlconnaisseur. Hij hangt de klassieke kledingschool aan, maar combineert dit met hedendaagse trends, naar het voorbeeld van stijlicoon Lapo Elkann. Inspiratie vindt Dirk Jan niet alleen bij bekende stijliconen, juist alledaagse mensen en hun outfits zijn volgens hem interessant en een bron voor nieuwe trends. Middels zijn persoonlijke Tumblr deelt Dirk Jan zijn passie voor kleding en lifestyle. Zijn enthousiasme voor goede en goed passende kleding zien we ook terug op de winkelvloer. Enkele dagen per week is Dirk Jan namelijk te vinden bij Cipriani in Scheveningen.

Follow on TwitterTumblr

 

 

 

Menco Nieuwenhuis

Hij was een van de eerste in de Vaderlandse menswear-scene die zag dat het internet een heel mooi medium is om je visie op het gebied van stijl met anderen te delen, en deed dat met succes. Nadat Menco een korte tijd werkzaam is geweest als Made-to-Measure specialist bij Oger, is hij inmiddels Creative Director bij New Tailor. Bovendien is hij een begenadigd illustrator. Laten wij daar nou helemaal gek op zijn. Tegenwoordig laat hij dit allemaal zien op zijn eigen website, La Couleur Blanche, en vanaf nu dus ook op Selectionneurs.com.

Follow on Twitter & Tumblr

 

 

 

 

Roel Wolbrink

Roel Wolbrink, stijl expert en auteur van ‘Het Blauwe Boekje‘, een naslagwerk over allerhande etiquette die een moderne gentlemen zou moeten kennen, maar vooral ook maatwerkspecialist en oprichter van New Tailor. Hij staat daar aan het roer van een van de laatste adressen in ons land waar u nog terecht kunt voor de heilige graal in personal tailoring: bespoke maatwerk.

 

Follow on Twitter

 

 

 

 

Ornis Althuis

Ornis Althuis is na zijn studie economie zijn eigen galerie begonnen onder de naam Ornis A. Gallery, te Amsterdam. Sindsdien volgt hij nauwlettend de kunstwereld, maakt hij tentoonstellingen in zijn galerie en adviseert particuliere verzamelaars met het opbouwen van hun kunstverzameling. Enkele bekende namen waar hij mee werkt zijn onder andere Jan Knap, Marliz Frencken en Salvo.

 

 

 

 

Mitchell Bergman

Mitchell is niet alleen een liefhebber, maar is ook werkzaam in de menswear industrie (oa. voor Schulte Herenmode) en jaagt nu actief een verdere toekomst na in de menswear-scene door het volgen van een opleiding aan het AMFI. Dat Mitchell een connaisseur is blijkt gelijk aan de hand van zijn eerste post. Een echte connaisseur en menswear afficionado met schoenen tic weet bijvoorbeeld ook hoe hij zijn geliefde bezit moet onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Die fijne kneepjes deelt hij gelukkig dus ook met ons.

 

Follow on Twitter & Instagram

 

 

 

 

Binnu

Arjan Guntenaar, aliasBinnu“, schrijft met dezelfde passie over menswear als wij dat doen en is daardoor een verrijking van ons medium. U kunt hem vanaf heden treffen bij het door ons zeer geliefde Van Dijk Waalwijk, waar u dit letterlijk aan den lijve kunt ervaren wanneer u zich door hem laat kleden.

 

 

 

 

 

 

Design, Film & Technical Support


Notoire

Nathan Lewis, alias NOTOIRE, letterlijk en figuurlijk onze broeder in de business als het aankomt op het designen van onze uittingen of het maken van het mooiste filmmateriaal. Is bovendien de urban scene voorbij en is nu bezig met zijn studie Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam. Doet hiernaast nog talloze andere projecten, bijvoorbeeld ook op het gebied van fotografie, en heeft reeds veel ervaring op dit gebied. Kijk op www.nathanlewis.nl voor meer informatie.

Follow on Twitter & Connect on LinkedIn