AMSTERDAM

 

Amsterdam Watch Company

Reeds 10 jaar een begrip op het gebied van vintage horloges in Amsterdam. Ze hebben een hele ruime collectie, met zeldzame en gewilde stukken. Bovendien kun je er ook nog steeds terecht voor reparaties aan je horloge, of je die nu wel of niet hier hebt gekocht, en je mag je verzekeren van de vakkundige hulp van deze geschoolde liefhebbers.

Merken: Junghans by Max BillDornblüthRoland OostwegelChristiaan van der Klaauw & wisselende collectie vintage horloges (oa. Rolex, OmegaIWCHeuerVacheron ConstantinJaeger LeCoultrePatek Philippe, etc.)

 

Bekijk hier de volledige AWCo – STORE VISIT hier

.

 

Il Principe

Een winkel waar je terecht kunt voor de mooiste Italiaanse pakken, jasjes, broeken, shirts, schoenen, leisure wear  en andere items.  Hier kun je als new-dandy altijd wel slagen voor iets bijzonders. Eigenaar Cees houdt van  vernieuwing, maar is zich maar al te bewust van de Italiaanse tradities op het gebied van classic Italian menswear.

Merken: ArfangoCapo Bianco, Doriani, Eddy MonettiFlannel BayOrian, La Rana, Siviglia.


Bekijk hier de volledige IL PRINCIPE – STORE VISIT hier

.

 

Nero Fashion (Amsterdam)Nero Fashion

Al decennia lang een begrip in Amsterdam. Bij Nero kunt u terecht voor zowel de beste Italiaanse classic  menswear als  ook voor een modern casual outfit. De  winkel, de collectie en de service maken dit nog steeds een  favoriete bestemming voor connaisseurs.

Merken: AlbertoAlteaBorrelliBrittish IndigoC.P. CompanyCarusoCornelianiElf CraftFranco  FerrariHans UbbinkJacob CohenMa.StrumObject 10PasseggioPeutereyPoggianti 1958Polo Ralph  LaurenSimon CarterStone Island


Bekijk de volledige NERO – STORE VISIT hier

.

1 (Amsterdam) By Selectionneurs.com

ÉÉN

Een boutique met internationale allure, met jeans, workwear en rugger, ÉÉN heeft alles voor de modern urban  gent. Een ongekend merkenpakket met de beste currated items.

Merken: B.D. Baggies, BarbourBrogdenFilling PiecesFilsonGitman Bros. VintageGuild of HollandHappy  SocksHouse of BilliamJohn SmedleyLevi’s Made & Crafted, Maestro, Mark McNairyMauro GrifoniMona di  OrioOrlebar BrownRed SealRetrosuperfutureRiccardo ForconiStrategic Business Unit,  Soho, TravelTeqTricker’sYuketen.

Bekijk de volledige 1 – Store Visit hier

.

Hartman en Hartman

Wederom een Amsterdams instituut op het gebied van contemporary menswear. Een van de fijnste  boutiques die wij kennen met een aantal van onze favoriete labels, Hartman en Hartman weet ieder  seizoen de juiste mix van gevestigde namen en nieuwe labels te presenteren.

Merken: o.a. Barbour, C.P. Company, Fay, Stone Island.

Bekijk de volledige Hartman & Hartman- Store Visit hier

.

.

 Tenue de Nimes

De absolute jeans (inspired) specialist in Amsterdam. Wat hier is gevestigd is niets minder dan een mekka voor de liefhebbers van de beste jeans en workwear. Van de exclusiefste Japanse denims tot Engels ambacht en Scandinavisch design, de mensen hier zijn altijd next level.

Brands: The Flat HeadMomotaroRampuyaBig JohnEdwinTellasonTrailerwear by PenfieldGrensonThe Hill-sideAcneWoolrichLevi’s SunsetLevi’s Vintage ClothingNaked & Famous, Glory Park, Howlin by MorrisonNigel CabournLeeLibertine LibertineNudie JeansPolo by Ralph LaurenRRLArmor LuxMerz B. SchwanenYMC basics.

Bekijk de volledige Town & Country – STORE VISIT hier

.

.

ARNHEM 

Town & Country by Selectionneurs.comTown & Country

Gentlemen uit het hele land weten de winkel van Maarten inmiddels te vinden, en dat is niet gek gezien de mooie en exclusieve collecties die hier te vinden zijn. Van formeel tot casual-chique, van volledig maatwerk tot een jeans, Maarten laat je met veel enthousiasme de meest prachtige items zien waar het liefhebbers-hart sneller van gaat kloppen.

Merken: Brunello CucinelliCanaliCornelianiHydrogenGortigianiPantaloni Torino (PT01 & PT05)Sartoria TramerossaCircle of Gentlemen, TruzziXacusMabrun, Carlos Santos, Tramp.

Bekijk de volledige Town & Country – STORE VISIT hier

.

.

DEN HAAG

Senso (Den Haag) by Selectionneurs.com Senso

Je hoeft maar een stap in de winkel te zetten en je proeft de sfeer zoals je die vindt in de mooiste boutiques in  Italie. Bij Senso vindt je schitterende pakken, jasjes, broeken, shirts, leisure wear, schoenen en accessoires die  samen een soort Italiaanse interpretatie vormen van de Preppy-stijl. Klinkt wellicht wat vreemd maar oogt des te  mooier.

Merken: 313Brian DalesCorneliani TrendFratelli RossettiFugatoKenzoMonclerMoorer, Richard James  Brown, Siviglia, Tombolini (vanaf komend seizoen), Trussardi Tru (vanaf komend seizoen), Xacus

Bekijk de volledige SENSO – STORE VISIT hier

.

Vanita - modern tailors by Selectionneurs.com Vanità – modern tailors

Op de chique Denneweg in Den Haag zijn de modern tailors Mike & Alexander gevestigd, die met  liefde en groot  enthousiasme voor u een  unieke  aanvulling voor uw garderobe laten maken. Beide heren zijn gek op traditie  maar ook volledig op de hoogte van de  laatste  ontwikkelingen in menswear. Een excellente combinatie.

Merken: n.v.t. Bij Vanità wordt gebruik gemaakt van de stoffen van een aantal van de beste weverijen in de  wereld, en de kledingstukken worden vervolgens in een traditioneel Engels atelier vervaardigd.

Bekijk de volledige Vanità -STORE VISIT hier

.

White (Den Haag) by Selectionneurs.com White

Bij White kun je wederom voor alles terecht. Pakken, Jasjes, broeken, shirts, schoenen, accessoires, alles is aanwezig. De nadruk ligt echter op casual-chique en een tikkeltje edgy. Perfecte basics, maar ook heel veel bijzondere items waarvoor liefhebbers uit alle windstreken naar White komen. Ze hebben ook een eigen webshop.

Merken: 7 For All MankindAG JeansBeryllCreative RecreationDenhamDrykornFaliero  SartiFilippa  K,GoodPeople, Kris K, Ma.StrumPRPSThom KromWoolrich


Bekijk de volledige White – STORE VISIT hier

.

.

HAARLEM

Sedotto (Haarlem) by Selectionneurs.com Sedotto

Bij Sedotto tref je een klein stukje Italie in Haarlem aan. Deze lifestyle winkel, gespecialiseerd in Italian menswear  biedt alles wat de liefhebber zoekt, tot en met wijnen en literatuur aan toe. Geen focus op labels en merken, maar op  ambacht en liefde voor het product.

Merken: Cagi, Camiceria Sanfort, De Bondt, Duivshoes, L’ Erbolario, Fratelli Borgioli, Giudice, Luciano Baroni,  Marcoliani Milano, Tombolini, Trussardi Jeans


Bekijk de volledige Sedotto – STORE VISIT hier

.

.

‘S-HERTOGENBOSCH

 SPIGA

 Een winkel voor de meest verwende connaisseurs op het gebied van menswear. Enkel het beste uit Italie is hier verkrijgbaar, in een schitterend pand en met buitengewoon vriendelijk en kundig personeel. Hier ga je naar toe om jezelf een beleving te gunnen die je zelden meer aantreft, prachtig.

Merken: BorelliLuxury Vintage by BorelliCanali, Doriani, HolubarIncotexRodaSantoni.


Bekijk de volledige Spiga – STORE VISIT hier

.

.

ROTTERDAM


Lokal Heroz (Rotterdam) by Selectionneurs.com LokalHeroz

De ‘All-inclusive Store for Men’ wordt het ook wel genoemd, Lokal Heroz. Een ode aan helden en een zee aan  inspiratie voor de moderne man zijn hier te vinden als het aankomt op modern menswear en personal style.  Bovendien vindt u hier sinds kort de allereerste premium shop-in-shop van Denham.

Merken: British IndigoDenhamDockers K1DrykornEffioFilippa KKuyichi (Pure Premium)Morse  Code,Nudie JeansPost&CoRat BikesTriwaVANMOOFWrangler Blue Bell

Bekijk de volledige Sedotto – STORE VISIT hier

.

.

Waalwijk

 Van Dijk Waalwijk

Het grootste liefhebbers-oord beneden de rivieren, in de onwaarschijnlijke plaats Waalwijk. Onwaarschijnlijk ook hoe veel grote Italiaanse menswear-labels hier zijn verzameld onder een dak, niet normaal.

Merken: Woolrich, Incotex RedMasonsBoglioliBrunello CucinelliMontedoro RedNigel CabournBark,AldenScotch & SodaMonclerArtu NapoliGitman Bros.Gant (Rugger)Aeronautica MillitaireSantoniTod’s,FalkeHernoC.P.  CompanyBraxWilliam LockiePRPS, Dukes (accesoires), Fay, Royal Cashmere, Citizens of Humanity, Jacob CohenSun 68HydrogenDrakes LondonBossPaul & SharkZanoneChurch’s,Emanuele MaffeisFiorioEtonFinamoreJohn SmedleyGalloCorneliani IDLevi’s (Vintage Clothing), Colmar, Ganesh, Tintoria Mattei 954ClarksRedwing ShoesG-starNew Balance, Yuketen.

Bekijk de volledige Van Dijk – STORE VISIT hier